Routes en arrangementen
Als u in onderstaande tekst op de dikgedrukte tekst klikt, wordt u doorgelinkt met de website van de uitgaansmogelijkheid.

Rondje sportief
Houdt u van de natuur en bent u ook nog sportief, dan is dit een uitdaging; via een bosrijke route gaat u naar Appelscha. In het centrum van Appelscha kunt u wat eten en drinken en vervolgens kunt u naar de midgetgolfbaan, het klimbos of het Klimpark (ook geschikt voor kleine kinderen)! Na afloop kunt u heerlijk bijkomen in diverse restaurants op de Boerenstreek.
 

Rondje cultuur
Deze prachtige route leidt u naar het mooie Oranjewoud. Onderweg kunt u een tussenstop maken bij o.a. de theetuin van Jansmashof of museum
Belvédère in Oranjewoud. Toprestaurant Tjaarda is een aanrader voor een lunch of diner.

 

Rondje natuur
Houdt u van de natuur? Deze route gaat deels door het Park Drents Wold. U staat versteld van de schoonheid van dit gebied. Onderweg kunt u opsteken bij het Buitencentrum in Appelscha, alwaar u wat kunt eten en drinken en informatie kunt krijgen over dit prachtige Nationale Park.

 

Rondje Musea
Deze route brengt u mooi binnendoor naar Vledder. Onderweg komt u langs onder andere het Vlechtmuseum in Noordwolde, net buiten Vledder vind u het Miramar Zeemuseum en ook kunt u een bezoekje brengen aan de Koloniehof en Museum Valse Kunst. Voor de inwendige mens heeft Vledder een bijzonder restaurant in het hart van het dorp restaurant de Tippe in Vledder is een absolute aanrader.
 

Rondje Kanovaren
Allereerst gaat u op de boerenscooter via een prachtige route door de Friese Wouden via Appelscha naar Ravenswoud. Daar aangekomen stapt u over in de kano en vaart u door het oude veenafgravingsgebied. Het kanovaren bij de Jongens van Outdoor duurt ongeveer 2 uur. Na afloop kunt u daar een hapje en een drankje nuttigen en komt u via een andere toeristische route weer op de boerenscooter terug bij de kaasboerderij.
 

Rondje Heksenketel

Via een mooie toeristische route gaat  u naar de Heksenhoeve in Appelscha. Op bezoek bij Margarita de Heks. Margarita houdt zich bezig met magie, leeft dicht bij de natuur en gebruikt alle goede gaven van moeder natuur. Een bijzondere ontmoeting die u niet snel zult vergeten……

Via een andere route gaat u op de boerenscooter weer terug naar de Kaasboerderij.

 

Boerentour met workshop kaasmaken  
U wordt ontvangen op de kaasboerderij met koffie/ thee en een Bercoper brinkbrok. Vervolgens krijgt u uitleg over de scooters en rijdt u een route naar keuze. Wanneer u terug komt staat er een heerlijke boerenlunch voor u klaar. Daarna wordt er een workshop kaasmaken gegeven én maakt u uw eigen kaasje. Tussendoor wordt u verschillende stukjes kaas aangeboden. De dag wordt afgesloten met een rondleiding naar de melkrobot, een drankje en blokjes kaas.    

Kosten €60,00 inclusief eigen kaasje   (min. 8 personen, duur gehele dag) 
 

Boerentour met excursie
U wordt ontvangen op de kaasboerderij met een heerlijke kop koffie of thee met een Bercoper brinkbrok. Vervolgens gaat u op pad met de scooter. Wanneer u terug komt staat er een heerlijke boerenlunch voor u klaar. Daarna start de excursie en krijgt u uitgebreid uitleg over het maken van boerenkaas. We gaan naar de koeien die door een melkrobot worden gemolken. Natuurlijk kunt u even rondsnuffelen in onze boerderijwinkel. Als afsluiter een sapje en kunt u verschillende kaasjes proeven.

Kosten €47,50 (min. 8 personen, duur gehele dag)